Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση δημάρχων με την Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Τη συνάντηση προκάλεσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Αριστείδη Ματιάτος 

Tην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στα Γραφεία της Εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», όπου συμμετείχαν και αρκετοί δήμαρχοι από την Ανατολική Αττική: Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής,Δημήτρης Λουκάς, ο δήμαρχος των 3Β Γρ. Κωνστνατέλλος, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημ. Κιούσης καθώς και οι Δήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου, Καλλιθέας, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας. 

Τη συνάντηση προκάλεσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Αριστείδη Ματιάτος. Αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης αποτέλεσε η χάραξη γενικών γραμμών συνεργασίας, η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η συγκρότηση της αρμόδιας Συμβουλευτικής Επιτροπής με στόχο την ανάπτυξη- αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

σ.σ. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι και η Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. παραμένει και ο πρόεδρός της επίσης. 

Τα δικαστήρια τρέχουν και αναμένουμε με ανησυχία τη συνέχεια...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

Η "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" χαράσσει τη συνεργασία          της με τους Δημάρχους

       www.vimaonline.gr/20/article/18164/i-paraktio-attiko-metopo-harassei-ti-sunergasia-tis-me-tous-dimarhous-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V"27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015                                                                          

Ο πρόεδρος της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο" Άρης Ματιάτος, σε ρόλο συντονιστή ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης και οι δήμαρχοι 3Β και Αλίμου Κωνσταντέλλος και Κονδύλης αντίστοιχα.
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή η οποία συνεστήθη με απόφαση του Δ.Σ. της "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε." αποτελούμενη από τους δημάρχους της "υπό αξιοποίηση περιοχής", συνεδρίασε για πρώτη φορά, στα γραφεία της στην Αθήνα. 

Το "παρών" έδωσαν οι δήμαρχοι: Ανδρέας Ευθυμίου (Μοσχάτου - Ταύρου), Δημ. Κιούσης(Κρωπίας), Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου), Γρηγόρης Κωνσταντέλος (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), Δημ. Λουκάς (Λαυρεωτικής), Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδας), Γιώργος Σοφρώνης (Σαρωνικού) Αθανάσιος Καλύβας, αντιδήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού (εκ μέρους του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου) και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Συντονιστής της Επιτροπής. 


Ο νομικός σύμβουλος της Εταιρείας Δημήτρης Γιάννος, ο Πρόεδρος Άρης Ματιάτος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης, ήταν η χάραξη των γενικών γραμμών της συνεργασίας τους και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με θέματα, τα οποία απαιτούν στην παρούσα φάση τουλάχιστον, τη σύμπραξη της Επιτροπής, σε συμβουλευτικό επίπεδο, για την υλοποίηση των σκοπών της εταιρείας και, πάντοτε, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. 

Στη συζήτηση η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες κατατέθηκαν οι προβληματισμοί των δημάρχων, αλλά και οι απόψεις, σχετικά με τα όσα αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους, ως προς το επικρατούν καθεστώς πολλών τμημάτων της παραλιακής ζώνης, τα οποία, παρ' ότι το κράτος εισπράττει πολλά εκατομμύρια από την εκμετάλλευσή τους, εν τούτοις σε αρκετές περιπτώσεις δεν βάζουν τίποτα στο ταμείο τους.


Από αριστερά. Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Καλύβας ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. 

Περαν αυτού, όμως, συμφωνήθηκε πως, το έργο της εν λόγω επιτροπής θα είναι ουσιαστικό και επικουρικό προς τους σκοπούς της εταιρείας.

Ειδικότερα, έγινε κοινώς αποδεκτό, όπως οι δήμαρχοι αποστείλουν προτάσεις, σχέδια και, τυχόν υπάρχουσες μελέτες, ώστε να ληφθούν υπ' όψιν στη διαμόρφωση της ενιαίας αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, σύμφωνα, πάντα, με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη εξασφάλισης πόρων των εν λόγω ΟΤΑ, από τα έσοδα της Εταιρείας, με τη συνδρομή και συμβολή των δήμων στο έργο της. 


Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, και Γιώργος Σοφρώνης Δήμαρχος Σαρωνικού. 

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, με συναντίληψη και αμοιβαία κατανόηση των στόχων όλων των εμπλεκομένων μερών, με σκοπό τη διεύρυνση της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου.

Να σημειώσουμε τέλος, τις τοποθετήσεις των δημάρχων Γιώργου Σοφρώνη (Σαρωνικού), Δ. Κιούση (Κρωπίας), Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), Γρ. Κωνσταντέλλου (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) και Γ. Παπανικολάου (Γλυφάδας) τις οποίες, τόσο ο πρόεδρος κ. Ματιάτος όσο και ο συντονιστής δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, τις άκουσαν με μεγάλη προσοχή, συμφωνώντας ότι όλα αυτά καταγράφηκαν και ολοι μαζί, όπως προαναφέραμε άλλωστε, θα κινηθούν προγραμματισμένα, για να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου